UBB Cluj a reușit să creeze cea mai mare comunitate din România de studenți care învață limba norvegiană

Updated on noiembrie 15, 2016 Facultatea de Litere a UBB, care a reușit să creeze, la Cluj, cea mai mare comunitate din România de studenți care învață limba norvegiană.

Potrivit profesorului Sanda Tomescu, cea care a înființat, în urmă cu două decenii și jumătate studiile de norvegiană la Cluj, în prezent, în Facultatea de Litere învață această limbă peste 250 de tineri, iar numărul este în continuă creștere. Doar din toamna aceasta, sunt înscriși, în anul I, 125 de studenți care învață norvegiana, în combinație cu o altă limbă, fie de circulație internațională, fie o limbă considerată mai exotică, informează agerpres.ro

Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave al Facultății de Litere din cadrul UBB, alături de Ambasada Norvegiei la București, au organizat luni “Ceremonia de aniversare a 25 de ani de studii norvegiene în România, la UBB”.

Ambasadorul Norvegiei a precizat că prin acest tip de studii, limba și cultura norvegiană și-au găsit în România un mod de exprimare, prin care a ajuns să fie cunoscut și îmbrățișat de o serie de tineri.

‘Mulțumită acestei doamne tinerii au devenit interesați de limba și literatura norvegiană și, de asemenea, de cultura nordică. Este un lucru important pentru ambele țări pentru că acest lucru va duce la o mai bună înțelegere a noastră, reciprocă, putem învăța unii de la ceilalți și să ne îmbogățim cunoștințele și credem că acest lucru este foarte valoros. Sunt multe posibilități în societatea norvegiană, care oferă infrastructură pentru artiști, scriitori, pictori de a-și dezvolta creația și noi am vrea să împărțim aceste lucruri cu alții’, a declarat Tove Bruvik Westberg.

error: Content is protected !!