Video Cluj: Situatia limita in care se afla 60 de familii pacalite de un dezvoltator imobiliar. Vezi in ce conditii stau in centrul orasului:

Updated on octombrie 17, 2016 Locatarii unui bloc din apropierea centrului traiesc ca in evul mediu dupa ce un dezvoltator imobiliar le-a vandut de mai multe ori locuintele nefinalizate.

Individul a fost retinut, insa, de nevoie, pagubitii s-au mutat in blocul neterminat si pe banii lor si-au finalizat apartamentele, numai ca proprietarul terenului le-a taiat curentul in prag de iarna si ii ameninta cu evacuarea.

Blocul trebuia finalizat in urma cu 3 ani. Dezvoltatorul a primit autorizatie de constructie in 2009 pentru un bloc de birouri. Individul nu a respectat-o si a construit o cladire mult mai mare, pentru locuinte. A vandut apoi apartamentele de mai multe ori. Proprietarii care au aflat au venit primii sa isi revendice locuintele, dar conditiile de locuit sunt greu de imaginat, scrie stirileprotv.ro

Zilele trecute, proprietarul terenului, care trebuia sa primeasca o cota parte din profitul vanzarilor apartamentelor, le-a taiat locatarilor curentul si ii ameninta ca ii evacueaza daca nu ii dau la schimb 400.000 de euro.

Oamenii au depus zeci de plangeri la politie si abia acum, dupa doi ani, l-au arestat pe dezvoltator pentru inselaciune, dar asta nu le rezolva problemele.

Vezi video aici:

Flaviu Muresan, avocatul dezvoltatorului: “Proprietarul terenului a reziliat unilateral contractul de asociere in participatie, iar in acest moment teoretic poate sa ii evacueze pe acesti oameni oricand, la orice ora. Oamenii au achizitionat un antecontract, o promisiune, nu un contract propriu-zis.”

 

error: Content is protected !!