Cluj: Mărturia instructorului care a sărit din avion cu câteva secunde înaintea paraşutistului mort. „Era unul dintre cei mai buni“

Updated on octombrie 16, 2016 Doru Baciu, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Skydive Transilvania, instructor de paraşutism, spune că Vlad Lupaş era unul dintre cei mai buni paraşutişti de la club.

„Mi-a fost elev. Dureroasă pierdere. Şi prieten. Cam 99% din toţi care vin aici suntem prieteni“, afirmă Doru Baciu (foto). Potrivit acestuia, Vlad Lupaş era unul dintre cei mai buni paraşutişti de la club. Avea circa 400 de salturi la activ.

14686072_1690642441251330_776518220_n

„În prima fază, s-a identificat că s-a deschis paraşuta accidental, în avion, şi a fost smulsă de curenţii de aer. Paraşuta de rezervă. (…) E posibil ca Vlad să se fi lovit la cap în avion, nu ştiu. Că atunci când a fost smuls de curentul de aer, a smuls paraşuta afară, l-a smuls şi pe el afară şi s-ar fi lovit de fuselaj“, afirmă Baciu pentru adevarul.ro

„În situaţii de acest gen vine o comisie de la Bucureşti – este deja pe drum – care va stabili cauzele şi motivul declanşării incidentului“, adaugă Doru Baciu.

Un tânăr de 27 de ani a fost găsit sâmbătă, 15 octombrie, pe marginea drumului de un şofer care a sunat la poliţie. Acesta murise la impactul cu solul, reiese din primele informaţii. La faţa locului sunt procurori care investighează cazul. Reprezentanţii clubului de unde a zburat spun că tânărului i s-a deschis accidental paraşuta de rezervă.

error: Content is protected !!