Cluj: Un producator local a dat lovitura cu zmeura de Rasca! E perfecta pentru deserturi si sanatate curata pentru organism!

Updated on octombrie 6, 2016 Un producător din judeţul Cluj a dat lovitura cu o cultură de zmeură, mai exact zmeura de Râşca. Aceasta este ingredientul celor mai gustoase prăjituri.

Familia Abrudan a inceput afacerea cu tufe de zmeura in urma cu zece ani. Nu folosesc ingrasaminte chimice si au atata rod ca abia reusesc sa-l culeaga, scrie stirilekanald.ro

„Undeva in conditii optime o cultura de zmeura iti aduce profit net aproape 25.000 de euro. Am vazut ca merge, cererea este foarte mare pe piata”, sustine Alin Abrudan, producator.

Cumparatorii sunt din ce in ce mai multi: zmeura are proprietati antimicrobiene si este o sursa importanta de vitamina C, magneziu, cupru si calciu.

„Se numeste Polka, e un soi polonez. Produce zmeura pana ninge, deci anul trecut am avut pana in 27 noiembrie atunci a nins prima data la Rasca si pana atunci am avut zmeura. Sunt soiuri foarte aromate, dulci, cu calitati gustative deosebite”, mai spune producatorul.

Vezi video aici:
Watch video!

Odata culeasa, zmeura de la Rasca e livrata, rapid. O parte clientilor, o parte ajunge in pietele din Cluj. Pretul unui kilogram este de 25 de lei.

error: Content is protected !!