Clujul vs București: Vom avea cel mai mare centru de conferințe și expoziții din țară, mai mare chiar decât Romexpo. Vezi cum va arăta:

Updated on august 12, 2016 Clujul va avea în următorii ani un centru de conferințe și expoziții, cel mai mare din țară, care ar depăși Romexpo din București.

Este vorba de Centrul Internațional de Congrese, Conferințe și Expoziții care ar urma să fie amplasat pe un teren de 12 ha în zona aeroportului clujean, informează voceatransilvaniei.ro.

Zona de amplasare a centrului este situată în apropierea Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, pe un teren de 12 ha, aflat în proprietatea județului și în administrarea aeroportului, cu acces la centura ocolitoare și autostradă. Trebuie menționat faptul că terenul nu face parte din proiectul de dezvoltare al Aeroportului clujean.

“Terenul este suficient pentru investiție, avem un studiu de fezabilitate pe care l-am gândit deja și urmează să facem celelalte proceduri. (…) Terenul este plat, la strada principală, există infrastructură și se poate construi chiar dacă este poziționat în apropiere de Aeroport, va fi construit mai mult pe orizontală. (…) Vom încerca să capacităm și Primăria municipiului în realizarea acestui proiect. Am discutat cu primarul Emil Boc și a fost mai mult decât încântat de acest proiect. (…) Va fi cel mai mare Centru din România, mai mare chiar decât Romexpo. Clujul, în momentul de față, duce lipsă de un astfel de centru. Eu sper ca în acest mandat să îl și finalizăm”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Costul estimativ este de cuprins între 300 și 500 euro/mp însă este o valoare estimativă, nevalidată, și nu se cunoaște încă nici suprafața totală a construcției, dimensionarea urmând a fi realizată în funcție de buget. CJ Cluj are în vedere și finanțarea proiectului din bani europeni. Potrivit lui Alin Tișe, există o linie de finanțare pentru atragerea acestor fonduri, variantă pe care Consiliul Județean o analizează.

Vezi aici Video:

Acesta a precizat că o parte din bugetul CJ de anul viitor va fi direcționat în această direcție. Investițiile vor fi realizate în etape, putând include și componente de ordin comercial, așa cum sunt hotelurile.

error: Content is protected !!