Cluj: Taximetriștii i-au păcălit pe șoferii de la Uber! Vezi ce le-au făcut:

Updated on august 8, 2016 Lansarea Uber la Cluj a agitat apele în rândul taximetriștilor. aceștia conduc cu 1-0 după ce i-au făcut pe 4 șoferi Uber să încaseze amenzi uriașe de la Poliție!

Patru șoferi parteneri ai companiei Uber au fost amendați noaptea trecută la Cluj cu câte 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație.

1.9325579

Mai mulți taximetriști s-au urcat ca și clienți în mașini conduse de șoferi partenei Uber și au făcut comenzi la adresa Secției 6 de Poliție Cluj-Napoca. În momentul în care s-au dat jos din mașini, au alertat polițiștii că se efectuează transport neautorizat de persoane. Șoferii Uber prinși astfel au replicat că-și duc niște prieteni cu mașina. Când au văzut că sunt amendați, au sunat la ora 1 noaptea un avocat din București și au spus că nu mai au nimic de declarat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a confirmat activitatea de la Secția 6 de Poliție: ”Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație. Ca măsură complementară, au fost reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele”.

Pentru că nu are parteneri în Cluj și pentru a specula concertul Untold-ul, Uber a adus peste 100 de șoferi parteneri din București și alte orașe, fapt confirmat pentru Clujust.ro și preluat de digi24.ro chiar de un șofer Uber. Aceștia au circulat prin Cluj cu hărțile digitale în față, spre disperarea clienților care și ei erau majoritatea veniți din alte orașe.

Un alt aspect interesant este că șoferii Uber sunt exagerat de corecți: circulă sub viteza maximă admisă chiar dacă strada este goală, poartă întotdeauna centura și altele. Ceea ce nu este rău, dar sursele noastre ne-au lămurit de ce sunt așa de corecți: Pentru a nu risca să fie opriți de poliție, ceea ce le-ar atrage amenzi usturătoare dacă sunt cu clienți. Și totuși patru dintre ei au pățit-o la Cluj.

În urmă cu câteva săptămâni serviciul Uber a fost interzis in Ungaria. Țara vecină a adoptat o legislație împotriva acestui serviciu după mai multe luni de proteste din partea taximetriștilor.

Vestea nu a fost primită cu bucurie de clujeni. ”Pe șoferii care stau în stație la Bucium sau la Billa și duc oameni în Florești în tot felul de rablagituri de mașini, de ce nu îi bagă nimeni în seamă?” întreabă un cititor al sitului Clujust.ro.

Pe Facebook A. C. a scris: „Uber-ul este cel mai bun lucru care se putea intampla Clujului la nivel de transport. M-am saturat de preturile exagerat de mari practicate de servicile de taxi!UBER: Soferi amabil, masini curate si pret mult mai accesibil! Nu stiu cat de legal este..dar sigur este foarte benefic!”

Altcineva a spus că dacă Uber va fi alungat din Cluj va face grevă: nu va mai merge cu Taxiul, va merge cu autobuzul.

error: Content is protected !!