Cluj vs Sibiu. Care primărie are grijă de copacii din oraș?

Updated on mai 18, 2016 Primăria Cluj taie copaci fără număr prin oraș, trimite câte un comunicat de presă dar fără să prezinte vreodată o justificare scrisă de ce taie. Primăria Sibiu însă îi lasă să crească.

Este și cazul unii Copac care a ajuns la înălțimea cablurilor de curent de pe stradă, însă lucrătorii de la Spații Verzi au decis să nu îl taie. L-au toaletat în așa fel încât firele să nu fie avariate, iar copacul a crescut mai departe, luând forma unei inimi., informează turnulsfatului.ro.

vrvrvrre

Ieri Primăria Cluj a decis să taie mai mulți castani înfloriți din Piața Avram Iancu .„În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate (Cryphonectria Parasitic) și a paraziților (Cameraria Orhidella), în zona Pieței Avram Iancu. Acești arbori prezentau pericol de prăbușire.

Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați.

În acest sezon de plantări municipalitatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în Piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate” spun reprezentanții primăriei.

error: Content is protected !!