„U” Cluj SALVATĂ de la Faliment ?! Investitorii italieni au venit cu banii

Updated on mai 10, 2016 Chiar dacă primarul Emil Boc era decis să permită falimentul „U” Cluj și retrogradarea în liga a cincea se pare că salvarea vine totuși de la investitorii italieni.

Italienii de la Nilor Group au virat două tranșe de bani pentru cheltuielile urgente și vor cumpăra în curând clubul, urmând să stingă toate datoriile, după cum scrie știridesport.ro și preluat de digisport.ro.

În total, italienii vor achita în prima fază 3 milioane de euro, iar o sumă de bani va ajunge și la Florian Walter, pentru cesionarea acțiunilor.

“Italienii sunt primii investitori interesaţi care au şi virat bani în conturile clubului. Ne-am înţeles pentru o sumă care ar acoperi tot. Se doreşte ieşirea din insolvenţă. Sunt încrezătoare”, a spus administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu.

Inițial, cei de la Nilor Group au vrut inițial să investească la FC Brașov, însă au bătut în retragere după ce au aflat că datoriile clubului erau de 17 milioane de euro.

„Au un capital de 33 de milioane de euro Ei credeau că la Braşov sunt datorii de 6-7 milioane, ca să afle apoi că e vorba de 17. M-au întrebat ce garanţii au că săptămâna viitoare nu apar şi alte datorii. Erau dezamăgiţi că nu există transparenţă. Dar da, aveau forţa financiară să acopere acele 7 milioane”, a declarat Gheorghe Popa, preşedintele lui FC Braşov.

Universitatea Cluj este pe locul 4 în play-out, direct retrogradabil în liga a treia. Clujenii sunt însă la doar 2 puncte distanță de Șoimii Pâncota, aflată pe locul al doilea, poziție care asigură menținerea în al doilea eșalon.

error: Content is protected !!