Clujul Viitorului: ”Mașinile electrice vor putea circula pe benzile pentru autobuze și trolee”

Updated on mai 10, 2016 Primarul Emil Boc și-a anunțat intenția de a oferi facilități în plus posesorilor de mașini electrice. Aceștia vor putea să circule inclusiv pe benzile dedicate transportului public.

”Ne vom îndrepta tot mai mult spre mașinile electrice. Deocamdată, vrem să implementăm două politici publice în acest sens: în primul rând, mașinile electrice vor avea dreptul să circule – și vor fi singurele – alături de autobuze și troleibuze pe benzile dedicate transportului în comun, pentru a încuraja acest transport ”verde”.

masina electrica

Vom începe, după aprobarea specialiștilor, implementarea benzilor prioritare pentru transportul public din Mănăștur în Mărăști, deocamdată pe axa principală, apoi și pe celelalte axe, să încurajăm oamenii să folosească transportul alternativ la mașină. Așadar, și mașinile electrice vor avea acces la aceste benzi dedicate, la fel ca și taximetriștii și bicicliștii”, a explicat primarul Emil Boc, citat de citynews.ro

Primarul a anunțat că municipalitatea va veni și în ajutorul mașinilor electrice prin instalarea spațiilor de încărcare. „A doua politică se referă la oferirea de către Primărie a unor spații unde oamenii să-și poată încărca mașinile”, a completat edilul.

În prezent, în Cluj-Napoca există o singură stație unde pot fi încărcate mașinile electrice, amplasată într-un parc tehnologic privat de pe str. Gării.

error: Content is protected !!