Cluj. Temă pentru cei 10 candidați la Primărie: „Daca se îmbolnăvește copilul meu cine raspunde? E absolut revoltator sa asteptam luni de zile ca un vaccin sa devina disponibil, in acest caz este vorba de vaccinul hexacima”

Updated on mai 7, 2016 Nadia Crăciun  din Cluj ne-a trimis un mesaj în care reclamă lipsa din spitale a vaccinurilor pentru copii. Cum se face că avem 10 candidați la Primărie care vorbesc de proiecte de milioane de euro, că vor face viața mai bună clujenilor dar nu sunt în stare să vină cu o soluție simplă și concretă pentru a rezolva criza vaccinurilor. Bebelușii nu au voie să trăiască?

Avem o primărie care încasează taxe de la clujeni, zeci de milioane de euro. Avem spitale în care sunt tratați clujeni. Dar în fiecare ani există o criză a vaccinurilor pentru cei mici. Cum de nu se poate face conexiunea Primărie-spitale?
Cei mai mulți spun că este treaba Ministerului, a Consiliului Județean . Dar de ce nu ar fi a Primăriei care trebuie să aibă grijă de clujeni?

Ce trebuie să se întâmple în Cluj ca Primăria să facă un parteneriat cu spitalele, să cumpere vaccinuri apoi să le doneze cu proces verbal? Există vreo lege care interzice salvarea de vieți? Bineînțeles că nu.

Iar dacă vaccinurile nu se găsesc nici în farmacii primăria trimite comisia de la spital direct la producător cu banii în cont. Și le cumpără. Trebuie ca birocrații să iasă 5 minute din birou și multe vieți vor fi salvate.

Iar dacă vaccinurile sunt chiar așa costisitoare pentru bugetul orașului, Primăria poate trimite facturile și chitanțele la Casa de Asigurări sau la Ministerul Sănătății iar dacă acestea nu vor să le deconteze atunci există soluția acționării în instanță. Orice judecător va da câștig de cauză Primăriei.

Cei 10 candidați la Primărie, în frunte cu primarul actual, trebuie să înțeleagă că viața clujenilor este mult mai importantă decât zeci de kilometrii de asfalt.

Clujul poate da un exemplu României cum aparatul birocratic se pune în slujba cetățeanului și nu așteaptă Ministerul să-i rezolve problemele. Nu este corect să stăm cu banii în cont la primărie și să avem ppărinți disperați în spitale că ai lor copii nu pot fi vaccinați. Dar chiar nu este corect!

Mai jos, special pentru cei 10 candidați la Primărie redăm mesajul clujencei să vedem câți dintre ei înțeleg ce înseamnă să salvezi o viață de om.

„Buna ziua. Va scriu in speranta ca poate reușiți sa ii mobilizati pe cei responsabili cu vaccinurile, ministerul sănătății. Este o situatie ridicola cu lipsa vaccinurilor obligatorii. E absolut revoltator sa asteptam luni de zile ca un vaccin sa devina disponibil, in acest caz este vorba de vaccinul hexavalent.

Suntem atatia parinti disperati care nu reușim sa ne vaccinam copiii. Daca se îmbolnăvește copilul meu cine raspunde? Eu si restul parintilor facem tot ce ne sta in putinta sa ne fie copiii imunizati, dar nu reusim din cauza Ministerului Sănătății.
Nici macar in farmacii nu se gaseste respectivul vaccin. Cred ca ar fi cazul ca cineva sa traga un semnal de alarma” a spus Nadia Crăciun.

error: Content is protected !!