Bun la Cluj pentru chirii mai mici? Berlinul a interzis inchirierea apartamentelor către turiști

Updated on mai 3, 2016 Primăria din Berlin a interzis turiștilor să mai închirieze apartamente în dorința de a oferi chirii mai mici localnicilor sau celor noi veniți care doresc să închirieze locuințe pe termen lung.

Într-un oraș cu o criză masivă de locuințe, proprietarii sau agențiile imobiliare mobilau case întregi și le închiriau pe termen scurt turiștilor. Consecințe: Chiriile au explodat, numărul locuințelor oferite la închiriere s-a redus, hotelurile au fost lovite financiar iar proprietarii de apartamente au cîștigat averi.

Legea din Berlin se numește “Zweckentfremdungsverbot” a fost aprobată în 2014 și a avut un termen de grație de 2 ani astfel că de la 1 mai 2016 a intrat în vigoare.

Proprietarii de apartamente care încalcă regulile pot primi o amendă de până la 100.000 de euro!

„Legea a fost necesară împotriva crizei acute de locuințe din Berlin” a declarat Andreas Geise, șeful departamentului de urbanistică a Primăriei.

Și la Cluj Napoca ar putea fi implementată o astfel de lege în condițiile în care orașul are printre cele mai mari chirii din țară.

(foto Briana Szasz)
gtgtwwtwtw
Cererea foarte mare venită din partea studenților ar putea fi completată cu aceste apartamente care se închiriază doar pe termen scurt.

error: Content is protected !!