Cluj: Este sau nu permis accesul cu patrupede in parcul Rozelor?

Updated on martie 22, 2016

Clujeanul Ionuț Popescu a scris, într-o reclamație pe platforma domnuleprimar.ro, despre „întâlniriile” pe care le-a avut în Parcul Rozelor și pe malul Someșului cu proprietarii de câini care refuză să resprecte legea și își plimbă câinii fără lesă sau prin locurile de joacă a copiilor.

[ads1]

„Nesimtirea detinatorilor de patrupede sau indolenta primariei?
Mai am ghinionul/norocul sa mai trec prin parcul Rozelor cateodata. In data de 15.03.2016 in jurul amiezii trecand prin acest parc am observat o batranica ce in plimba cainele in interiorul parcului fara lesa.

Civilizat i-am explicat ca nu este voie cu cainele in acest parc deoarece este loc de joaca pentru copii si in acest sens este si o tabla la intrarea in parc in care este specificat interzicerea patrupedelor in acest parc. Doamna era foarte convinsa ca ea are voie cu cainele in parc de la intrarea in vigoare a noii legi, si cand i-am explicat ca sunt copii in parc, ea mi-a zis ca patrupedul este bland (argument folosit de toti proprietarii de animale, chiar si de cei ce detin caini periculosi).

I-am zis ca alaturi de acest parc este un spatiu special amenajat pentru primarie pentru a-si lasa catelul liber, la care dumneaei mi-a raspuns ca pe acolo (in parcul Rozelor) vrea ea sa-si plimbe cainele si primaria ar trebui sa dea jos avertismentul de intrarea in parc. Nici nu am mai insistat vazand ca doamna era foarte decisa sa isi plimbe cainele musai in acel parc.

Mergand in continuare pe malul Somesului am mai vazut pe putin inca 5 proprietari ce isi plimbau cainii fara lesa, dar si 2 doamne ce isi plimbau cainele in lesa. Tot respectul pentru acele doua doamne.

[ads2]

Referitor la afirmatiile doamne din parc: aveti voie conform legii sa va plimbati caine oriunde pe domeniul public si privat am municipului Cluj-Napoca conform art 5 alineat 1 din regulamentul 354/2015 dar cu conditia ca acestia sa fie tinuti in lesa. Si daca ne uitam si la alineatul 4 al aceluiasi articol vedem ca este interzis accesul in spatiul de joaca pentru copii. Pe site-ul primariei parcul Rozelor este prezentat astfel: Pentru că duzele arteziene din Piaţa Unirii s-au dovedit a fi foarte atractive pentru copii, care se joacă în ele, au fost amplasate astfel de jocuri de apă şi în Parcul Rozelor. Si mai este si o poza reprezentativa.

Deci doamna draga, dupa parerea ati gresit si nu aveati ce cauta cu cainele in parcul Rozelor, mai ales inconditii in care este afisat un avertisment la intrarea in parc si alaturi aveti un spatiu amenajat exact pentru acest scop. Din pacate nu sunteti singura care intra cu cainele in acel parc, si nu de putine ori am vazut proprietari cu caini periculosi in acel parc, fara lesa si fara botnita. Si daca animalul dumneavoastra este pasnic nu este o scuza pentru a incalca legea.

Singurul fapt pozitiv a fost ca am avut o conversatie cat de cat civilizata cu doamna, fata de alti proprietari de caini care te-ar lua la bataie daca le zici ceva de animalutul lor.”

error: Content is protected !!