Cluj: Taxa 50 de lei pe caine la întreținere în Mănăștur. Este legal?

Updated on martie 19, 2016

O clujeancă are probleme cu o asociație de locatari din Mănășturi care îi cere să plătească o taxă de 50 de lei pentru că are în proprietate un câine. Asociația i-a impus să plătească, pe lângă cheltuielile obișnuite, o așa numită „Taxă Câine”, o taxă ilegală conform regulamentului privind deținerea câinilor în Cluj Napoca.

[ads1]

„Buna ziua domnule primar, va rog frumos sa informati asociatiile de locatari, in special pe cele din Manastur, de ilegalitatea aplicarii unei taxe de 50 de lei pe caine. Nu cred ca e nevoie sa va spun ca mi se cere o taxa de 50 de lei pe caine, ca exista rubrica speciala la tabelul de cheltuieli intitulata “Taxa Caine”, si conform noului HCL votat in 2015 aceasta taxa este ilegala. Va rog frumos faceti cumva sa informati si asociatiile de locatari ca m-am saturat de injuraturi si urlete pentru ca refuz sa platesc taxa asta nesimtita! Poate daca era un 5 lei nu ziceam nimic, dar 50 de lei mi se pare de o nesimtire crasa. Multumesc”, a scris clujeanca, pe domnuleprimar.ro

Reprezentanții municipalității au recunoscut că această taxă este ilegală și i-au recomandat femeii să se adreseze Serviciului Relatii cu Consiliul si Administratie Locala pentru a furniza adresa exactă a asociatiei de proprietari în vederea luării masurilor legale si informarii reprezentantilor acesteia in legatura cu aspectele sesizate.

error: Content is protected !!