Primăria Cluj va finanța Universitatea! Suporterii invitați să se implice pe modelul din Spania

Updated on martie 14, 2016 Primarul Emil Boc a anunțat câteva dintre planurile pe care Primăria le are în privința echipei de fotbal Universitatea Cluj. Acesta a spus că, în funcție de decizia tribunalului, se va continua activitatea pe actuala structură sau se va începe cu o altă structură, Club Sportiv de Drept Public, club permis de lege și reglementat de legea Asociațiilor și Fundațiilor, unde Primăria poate fi din start parte a unei asemenea structuri și va avea posibilitatea să aloce și resurse financiare.

[ads1]

„Noi vom avea, la fel ca și până acum, decizia în luna mai-iunie a fiecărui an de a lăsa brandul în continuare la actuala societate comercială sau, dacă apreciem că nu mai poate continua actuala societate comercială, să-l dăm unei alte structuri pe care o creăm de la zero.

u cluj

Deci, în funcție de ce se întâmplă din punct de vedere financiar, împreună cu Consiliul local și cu reprezentanții suporterilor și ai clujenilor, vom lua o decizie în acest sens.

Repet, prima opțiune pe care o avem este continuitatea Universității Cluj dacă există seriozitate și susținere financiară. Dacă acest lucru nu va exista, brandul fiind la noi, avem oricând alternativa și posibilitatea să începem un nou demers, de la zero, dar curat și fără alte implicații ca acum”, a spus primarul într-un interviu pentru numaiu.ro

„Se începe cu o altă structură, Club Sportiv de Drept Public, club permis de lege și reglementat de legea Asociațiilor și Fundațiilor, unde Primăria poate fi din start parte a unei asemenea structuri și îți dă posibilitatea să ai și alocări de resurse financiare și să poți să continui activitatea Universității Cluj.

Soluția prin care Universitatea Cluj poate să aibă Primăria ca parte integrată este de a porni cu o structură asociativă, așa cum funcționează, de exemplu, ”U”- Mobitelco, un club sportiv care are toate argumentele legale, poate primi resurse financiare de la Primărie în baza legii și poate primi resurse de la toți investitorii care doresc să intre în această asociație.

Marele avantaj al acestei structuri este că persoane private precum suporterii Universității pot fi membri ai acestei asociații și să cotizeze, la fel ca în Spania, fiind parte a acestei structuri sportive care se crează”, a mai spus primarul.

[ads2]

Emil Boc a mai declarat că există și oameni interesați să intre în Asociație alături de primărie: „S-a discutat deja cu ei, la momentul oportun vom face și publică componența. Dar, încă o dată, subliniez, doar dacă se va ajunge la această variantă.

Deocamdată, prima opțiune este continuarea activității pe actuala structură pentru că ne-ar ajuta să ajungem mai repede în divizia A.

Dacă acest lucru nu va fi posibil, scenariul numărul doi, în care Primăria este parte integrantă, este pregătit și discutat cu reprezentanții semnificativi ai oamenilor de afaceri din Cluj care să fie parte din acest demers, pentru început fiind deschis și Universităților clujene și suporterilor.

Noi sperăm să nu ajungem aici, dar, dacă viața ne va conduce spre o asemenea alternativă, noi suntem pregătiți să o luăm de la capăt”.

error: Content is protected !!