Cluj: 3 persoane au fost ucise de … gripă!

Updated on februarie 26, 2016 Trei persoane din Cluj și alte nouă în întreaga țară au murit săptămâna trecută din cauza gripei, iar numărul total, de la debutul sezonului, se ridică la 33.
Managerul Institutului “Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat vineri că virusul gripal va circula până la sfârșitul lunii martie sau poate chiar până în aprilie, subliniind că cetățenii încă se mai pot vaccina, potrivit realitatea.net și preluat de libertatea.ro.

“Cu gripa, în momentul de față, stăm bine, în sensul că suntem în desfășurarea sezonieră a gripei. (…) Vorbim de gripă sezonieră. Principalul tip de virus este cel de grup A, respectiv AH1N1. Partea proastă a lui este că generează la persoane relativ tinere forme severe de boală uneori. (…) Încă mai este un moment propice în care persoanele care nu s-au vaccinat se pot vaccina. Estimările noastre sunt că această circulație a virusului gripal va fi undeva până la sfârșitul lunii martie poate chiar luna aprilie”, a explicat prof. dr. Streinu-Cercel într-o conferință susținută la Institutul Național de Sănătate Publică.

vedefefrgrgrgr

El a arătat că modificările de temperatură conduc la circulația virusului gripal.

[ads2]

“Anul acesta, virusul este mai agresiv pentru că (…) face pasaje repetate pe populații umane și, pe măsură ce trece de la o persoană la alta, își crește virulența. Așa s-a întâmplat și cu virusul gripal AH1N1. Dacă în 2009 nu a dat cine știe ce cazuri severe, în momentul de față își crește agresivitatea”, a mai arătat Streinu-Cercel.

Medicul a subliniat că gripa debutează cu dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap, cu “senzație de globi oculari în fundul capului”, febră, dar și cu boală diareică.

error: Content is protected !!