„Aici, la Cluj, oamenii sunt altfel, sunt mai calzi”, Maria Bega, eleva care a obținut ”Cel mai bun rezultat din lume” la un examen Cambridge

Updated on februarie 26, 2016 Maria Bega în vârstă de 19 ani, elevă la Transylvania College, a primit recent certificatul Cambridge pentru ”Cel mai bun rezultat din lume” pentru unul dintre examenele finale susţinute în acest an, la nivelul AS.
Este vorba de examenul la Franceză. Maria a susţinut examene la franceză, sociologie, business, psihologie, studii media şi la toate s-a descurcat foarte bine. Ea a obţinut şi unul dintre Premiile Cambridge ”Top in the World” care se oferă elevilor din întreaga lume care susţin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu şi care iau cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen, scrie adevarul.ro

Maria a venit în Cluj acum doi ani din Canada și spune că a ales să studieze în România deoarece oamenii sunt mai calzi: ”Acolo (n. r. în Canada), sistemul îţi oferă mult, dar aici mă simt acasă. Aici, la Cluj, oamenii sunt altfel, sunt mai calzi”, consideră tânăra.

grgrgtttg

Maria a primit deja oferte de la toate universităţile la care a aplicat – printre care St. Andrew (cunoscută ca lider mondial în educaţie şi situată în topul universităţi mondiale), Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol. Dar după ce a analizat lucrurile a decis să înveţe la UBB, la specializarea Psihologie.

”Babeş-Bolyai e o şcoală bună”, zice ea. Şi are dascăli bun pe domeniul pe care o interesează. Unul este Mircea Micle.

[ads2]

Bunătatea oamenilor şi importanţa educaţiei sunt două dintre lucrurile în care Maria crede. ”Consider că e important ca lumea să citească şi să se educe. Mai cred în unitatea dintre trup, suflet şi minte”, spune ea.

error: Content is protected !!