Cluj: Florin Piersic va primi titlul de „Clujean de onoare”. Merită

Updated on ianuarie 27, 2016 Florin Piersic va fi „Clujean de Onoare” la inițiativa președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat. Acesta va supune propunerea la vot pe 29 ianuarie în ședința forului județean.
„Motivul care a stat la baza deciziei mele de a iniţia acest proiect de hotărâre se referă la aprecierea sinceră şi recunoştinţa pe care noi, clujenii, le manifestăm pentru Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, cel care şi-a iubit cu sinceritate publicul spectator în slujba căruia a performat timp de aproape şase decenii şi care a manifestat un ataşament deosebit pentru Cluj, promovându-l în ţară şi în lume. E un minunat prilej, acum, la ceas aniversar, să cinstim una dintre cele mai mari şi mai iubite personalităţi clujene şi româneşti” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, citat de Vocea Transilvaniei.

Unul dintre monștrii sacri ai cinematografiei românești împlinește 80 de ani, pe care îi va petrece pe scenă, așa cum a făcut toată viața. Marele actor se va afla chiar de ziua lui scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca  și își va sărbători cei 80 de ani prin spectacolul intitulat “Nu-ntreba câţi ani am”, în care va îmbina momentele muzicale cu cele actoricești, informează Radio Actualități.

ngngngng

După o interpretare a unui text de Henrik Ibsen, Florin Piersic le pregătește o supriză celor prezenți și va intra într-un dialog cu publicul, organizatorii afirmând că nu se știe cât va face asta. Spectacolul cu casa închisă se anunță memorabil, având în vedere că se știe plăcerea actorului de a vorbi.

[ads2]

Și la Cinematograful “Florin Piersic” din Cluj-Napoca sunt programate evenimente dedicate vieții actorului. Filmul “Paraşutiştii” a rulat aseară, în prezenţa actorului, iar astăzi, 27 ianuarie, vor fi proiectate alte trei filme: “De-aş fi… Harap Alb”, “Haiducii lui Şaptecai” şi “Colierul de turcoaze”.

error: Content is protected !!