Refugiații trimiși în România vor fi tratați ca romii de la Pata Rât, Cluj, se întreabă jurnaliștii britanici de la Sky News

Updated on ianuarie 27, 2016 Guvernul României și autoritățile locale sunt acuzate că pun în pericol viața a mii de oameni, forțându-i să trăiască și să muncească la o groapă de gunoi toxică.
O echipă de la televiziunea britanică Sky News a filmat imagini în exclusivitate la groapa de gunoi de la marginea Clujului unde bărbați, femei și copii scormonesc gunoaiele pentru a avea cu ce trăi.

Ei colectează deșeuri cu mâna de pe grămezi imense de gunoi și sunt plătiți cu sume infime pentru materialele reciclabile pe care le găsesc.
„Mirosul de gunoi putred te doboară”, spune Alex un rezident pentru Sky News.

“Nu poți sta afară mai mult de un minut. Trebuie să porți o mască astfel încât să pot sta afară .”

“Despre oamenii care stau aproape de deșeurile toxice? Nu pot spune cum se simt sau cât de bolnavi sunt . Ei sunt întotdeauna bolnavi și nu își permit să meargă la medic sau la spital, deoarece nu au asigurare.”

[ads2]

Chia ieri locuitorii de la Pata Rât au blocat accesul mașiniilor de gunoi în semn de protest față de condiţiile în care trăiesc. Ei se plâng că noua rampă de gunoi a fost construită prea aproape de casele lor, iar mirosul şi mizeria în care sunt obligaţi să trăiască au devenit insuportabile.
Vezi aici Video de la protest:

Câteva zeci de persoane din comunitatea de la Pata Rât au protestat, nemulţumite că municipalitatea a amplasat noua rampă temporară de gunoi prea aproape de locuinţele lor. Oamenii spun că mirosul este insuportabil şi se tem să nu se îmbolnăvească.

Posted by TVR Cluj on Tuesday, January 26, 2016

România se pregătește să primească refugiați iar statele europene sunt îngrijorate de modul cum vor fi tratați când locuitorii săraci de aici sunt condamnați să trăiască în aceste condiții.

error: Content is protected !!