Cluj: Trecerile de pietoni, „magnet” pentru accidente. „S-au produs doua accidente pe aceasta trecere de pietoni din Manastur , la interval de cateva minute”

Updated on ianuarie 19, 2016 Traversarea trecerilor de pietoni poate fi un lucru foarte periculos pentru pietoni, în special în Cluj. Acest lucru este semnalat și de un clujean, Felecan Florin Raul, pe platforma domnuleprimar.ro, care scrie despre cât de periculoasă este o trecere de pietoni din Mănăștur.
„As dori sa va informez cu urmatoarea problema: in toamna anului trecut in fata strazii Bucium , nr. 9 din cartierul Manastur, s-a marcat o trecere pentru pietoni, care transverseaza de pe Str. Bucium nr 9 , scara 2 pe Colina.

Vreau sa va anunt ca, locuind in zona, am observat ca de foarte multe ori, nu poti trece strada pe trecerea de pietoni in siguranta , in special seara, pentru ca nu este semnalizata corespunzator zonei, unde este un trafic foarte mare, masinile circuland cu viteza, iar pe marginea strazii fiind parcate masini ale locuitorilor din zona.

Dat fiind , azi 17.01.2016 in jurul orei 19 s-au produs doua accidente pe aceasta trecere de pietoni,la interval de cateva minute, unul dintre ele fiind foarte grav.

Un alt exemplu asemanator fiind luna trecuta, cand eu m-am oprit pe banda intai pentru a acorda prioritate unei tinere care s-a angajat in transversarea strazii cu casti in urechi si cu ochii in pamant (sensul de mers dinstre statia Bucium spre Cora) iar pe banda a 2-a circuland cu viteza un alt autoturism care nici macar nu a observat ca in zona respectiva este marcata si semnalizata o trecere de pietoni, trecand la cativa cm de tanara respectiva, care s-a oprit din transversare la disperarea claxoanelor mele, vazand in retrovizoare ca pe banda a2-a circula un autoturism cu mare viteza si ca nu are de gand sa opreasca.

Sunt convins ca nu a fost din rea voina pentru acel sofer, cu siguranta nu a oprit pentru ca nu se observa din timp si de la distanta aceasta trecere de pietoni.
Eu cat si locuitorii din zona, va rugam a lua masurile necesare in acesta problema, pentru a fi in maxima siguranta cand ne angajam in transversarea strazii.”

[ads2]

Un alt clujean, G Bogdan, insistă pentru instalarea unui semafor la trecerea de pietoni de la ultima statie de troleibus, Unirii capat din cartier Gheorgheni, unde au avut loc multe accidente și pe unde trec foarte mulți copii care merg la școală.
„Doresc sa va semnalez necesitatea imediata de a instala un semafor la trecerea de pietoni, la ultima statie de troleibus, Unirii capat, cartier Gheorgheni.
Au avut loc nenumarate accidentari ale pietonilor!
Sunt foarte multi copii care sosesc cu troleibusul in statie, si care sunt nevoiti sa traverseze pentru a ajunge la scolile din zona( Lic Pedagocic, de ex, si restul care sunt in jur). Acestia sunt in pericol sa fie accidentati.
In speranta ca veti lua masurile necesare pentru montarea cat mai grabnica a unui semafor, va multumim anticipat!”, a scris clujeanul pedomnuleprimar.ro

error: Content is protected !!