Un bărbat din Cluj a descoperit „secretul” transformării sucului de mere și gheață în pepene și căpșuni. Vezi ce a pățit în Salad Box din Iulius Mall

Updated on ianuarie 22, 2016 Un clujean a dorit să-și cumpere un smothie cu pepene, capşuni şi miere iar cei de la Salad Box din Iulius Mall au decis să-i ofere 50% suc de mere cu gheață și 50% pepene, capşuni şi miere. Vânzătoarele, întrebate de ce vând suc de mere în loc de pepene și căpșuni au declarat senine că nu pun toată rețeta pe tabel deoarece … este secretă. Este adevărat, trebuie să ai un secret mare să poți transforma sucul de mere și gheața în pepene și căpșuni.
Clujeanul a trimis următoarea sesizare la OPC: „In data de 17.12 am achizitionat de la Salad Box Iulius Mall (Bio Box SRL) un smoothie avand denumirea comerciala Melon & Strawberry, avand in continut conform meniului afisat: pepene, capsuni si miere.

Initial doream sa comand “Soya & Fruits”, dar m-am razgandit cand am citit ca contine fructe congelate.
Din lipsa de ocupatie am urmarit-o pe doamna care imi prepara sucul si am observat ca stoarce multe mere. M-am gandit ca probabil sunt  pentru un alt client din fata mea, ca la final sa constat ca sunt pentru mine.

Pe langa faptul ca in blender a pus mai bine de jumatate suc de mere (care pe mine unul ma baloneaza) ,am vazut-o cum imi umple si cu 4-5 cuburi de gheata blenderul (deci apa), asta fara sa solicit/sa ma intrebe acest lucru (in contextul in care toata ziua am baut doar ceaiuri si vroiam sa ma vitaminizez ca sa nu ma prinda vre-o raceala), si distractia a continuat in momentul in care vad o punga de metro horeca din care imi scoate niste capsuni congelate, adica ce vroiam sa evit de la inceput (fructe congelate).

Va spun sincer ca in momentul in care mi-a dat sucul, imi ingheta mana de rece ce era si de la cata gheata au pus in el”.

vevevee

Potrivit adevărul.ro, clujeanul a fost surprins şi de răspunsul vânzătoarei: „Am indraznit sa o intreb pe doamna de ce mi-a pus mere, si de ce nu scrie si acolo in meniu, ca daca stiam imi comandam altceva. Replica a fost pe masura: „Nu trecem toate ingredientele pentru ca este o reteta unica si secreta”. Vezi Doamne mere si gheata…ingrediente secrete..”.

Protecția Consumatorilor a efectuat un control la unitatea menţionată, în vederea cercetării aspectelor semnalate, ocazie cu care au fost constatate unele abateri ale legislaţiei privind protecţia consuamtorilor, referitoare la modul de înscriere al informaţiilor la care clienţii au acces.

Concret, s-a constatat neînscrierea în lista de prezentare a sortimentelor de sucruri naturale servite, a tuturor ingredientelor componente. Urmare celor menţionate mai sus, „operatorul economic a fost sancţionat contravenţional şi au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate”, se arată în răspunsul primit de clujean de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

[ads2]

Reprezentanţii SaladBox i-au răspuns următoarele: „vom face anumite mofidicări la afişe pentru a ajuta clientul să aleagă ceea ce este cel mai potrivit pentru el. Totodata dorim să  vă informam că nu suntem obligaţi conform legii să afisam reteta în totalitate, iar informaţii suplimentare despre produs puteţi afla de la personalul nostru aşa cum s-a şi întâmplat.

Pentru disconfortul creat în urma vizitei dumneavoastra la restaurantul nostru dorim să ne revanşăm cu o salată din partea casei în limita a 20 lei. Pentru aceasta trebuie doar să comunicati acest cod: cj016561  persoanei de la casa de marcat dupa ce aţi efectuat comanda.  Considerăm că produsele noastre trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţior noştri. Dacă consideraţi că prin ceea ce oferim nu reuşim acest lucru aveţi o gama variată de alegeri probabil mai potrivite pentru dumneavoastră pentru care puteţi opta”.

error: Content is protected !!