Cluj: E timpul. Prețul biletelor de autobuz CTP ar trebui să scadă în urma reducerii prețurilor la carburanți. Vezi propunerea unui consilier local

Updated on ianuarie 22, 2016 Reducerea prețului la carburanți ar trebui să aducă și o reducere al prețului biletelor și abonamentelor de pe transportul public, crede consilierul local Ioan Bîldea.
„Cred ca ar trebui sa analizam o reducere a tarifelor pentru biletele si abonamentele Companiei de Transport Public in comun Cluj-Napoca”, a scris consilierul.

Acesta a trimis o solicitare în acest sens către Comisia de Preturi și Tarife. Pe Facebook, consilierul Cluj: E timpul. Prețul biletelor de autobuz CTP ar trebui să scadă în urma reducerii prețurilor la carburanți. Vezi propunerea unui consilier local 1 Bîldea Ioan a scris:
„Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați propunerea de diminuare a tarifelor practicate pentru transportul public de călători, luând în calcul o reducere față de tarifele actuale, având în vedere scăderea importantă a prețului carburanților în ultimul an.

Prin HCL nr. 135 din 15 martie 2013, Consiliul Local Cluj-Napoca a decis, la solicitarea RATUC Cluj-Napoca (azi Compania de Transport Public Cluj-Napoca – CTP Cluj-Napoca), creșterea tarifelor practicate de către aceasta, un motiv important fiind creșterea prețului carburanților auto în perioada 2010-2013.

Pentru că transportul în comun este asigurat de către o singură entitate, care deține monopol pe acest serviciu în oraș, prețul nu este fixat de cerere și ofertă, ci rezultă în urma unor analize ale Direcției Economice, la baza căreia stă motivația Companiei de Transport în Comun Cluj-Napoca pentru modificare precum si avizul Comisiei de prețuri.

[ads2]

Având în vedere acest fapt și urmărind evoluția prețului combustibililor în ultimul an, în sensul în care se constată o scădere semnificativă a acestora, cred că trebuie analizată reducerea tarifelor practicate de către CTP Cluj-Napoca. Punctul de vedere al Direcției Economice, care a întocmit Referatul nr. 35571/05.03.2013, prin care s-a propus ultima creștere a tarifelor, și avizul Comisiei de prețuri și tarife sunt importante pentru această discuție. Drept urmare aștept opinia dumneavoastră referitoare la această propunere.” a scris Ioan Bîldea.

error: Content is protected !!