Cluj: Asa arată Dacia, primul cinematograf din oraș unde se vor face proiecţii 4k

Updated on decembrie 13, 2015 vlcsnap-2015-12-09-11h00m55s814

(foto citynews.ro)

Cinematograful Dacia a devenit cea mai modernă sală de film din oraș în urma investiției de 4,6 milioane de lei a primăriei. În cinematograf vor putea fi vizionate proiecții 4k, care înseamnă rezoluții de 4 ori mai mari decât cele utilizate în mod obișnuit de producătorii de film.

Odată cu această renovare în clădire se vor putea avea loc, pe lângă proiecții de film, și diverse spectacole.

Reabilitarea cinematograful a fost un demers de bugetare participativă, locuitorii din Mănăştur fiind chestionaţi cu privire la ce doresc pentru acea clădire, în afară de cinematograf.

foto-cum-arata-dacia-primul-cinematograf-4k-din-cluj-napoca_3

(foto citynews.ro)

“Reabilitarea efectivă a imobilului, care era extraordinar de degradat, a costat 2,8 milioane de lei și este în curs de finalizare. Pentru partea de dotări, mobilier și parte tehnică s-au încheiat contracte, conform licitațiilor publice organizate, în valoare de peste 1,8 milioane de lei”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, citată de citynews.ro

foto-cum-arata-dacia-primul-cinematograf-4k-din-cluj-napoca_4

(foto citynews.ro)

Cinematograful va fi inaugurat cel mai probabil în luna ianuarie a anului viitor și, pe lângă sala de proiecție cu 200 de locuri, va avea și una de spectacole, cu vestiare, băi și cabine de machiaj.

error: Content is protected !!