Cluj: Parcare sub podul din cartierul Mărăşti, după modelul Calvaria

Updated on decembrie 7, 2015 Consilierul local Ioan Bîldea a propus înființarea unei parcări sub podul din cartierul Mărăşti, după modelul Calvaria pentru decongestionarea traficului pe traseul strada Dâmboviței-strada Ialomiței-strada Aurel Vlaicu.

Propunerea vizează interzicerea parcării pe breteaua de urcare dinspre strada Ialomiței spre strada Aurel Vlaicu.

juju

“Solicit acest lucru deoarece mașinile care parchează în mod regulat pe breteaua de urcare dinspre ieșirea de sub pod spre strada Aurel Vlaicu, blochează o bandă de mers, iar la orele de vârf coada de mașini este atât de lungă încât se blochează și micul sens giratoriu de la intersecția străzilor Ialomiței și Dâmboviței, ceea ce duce la blocarea întregii zone.

Zilnic blocarea sensului giratoriu ține în trafic zeci de minute clujenii. Când spun zeci de minute mă refer, de exemplu, la o jumătate de oră necesară pentru a ieși de pe strada Dâmboviței spre strada Aurel Vlaicu”, arată Ioan Bîldea în solicitarea către Primărie, informează citynews.ro.

Ioan Bâldea spune că situația s-ar putea îmbunătăți dacă s-ar elibera sensul de mers de mașinile parcate pe breteaua de urcare, iar alternativă pentru parcare să fie zona de sub pod.

error: Content is protected !!