Cluj: Vezi cum poti sa cumperi un brad de Craciun fara sa te simti vinovat pentru taierea lui. Preturile din piata vor fi de 38 de lei

Updated on noiembrie 26, 2015 Direcțiile silvice din întreaga țară au început să curețe pădurile și vor tăia brazi pentru Crăciun cu crengile mai rare, care nu se dezvolta. Cei mai scumpi pomi, care au in jur de 3 metri in inaltime, vor ajunge in piete cu pretul de 38 de lei.

In padurile din judetul Cluj a inceput deja operatiunea de toaletare a padurilor. Ce-i drept nu vor fi atat de spectaculosi ca si cei din import, insa cu siguranta preturile ii vor atrage pe cumparatori, scrie stirileprotv.ro

Cel mai ieftin pom de Craciun vandut de oculul Silvic este un molid de un metru si jumatate in inaltime. Costa doar 10 lei. Un brad la fel de mic se va vinde cu 20 de lei. Daca ajung la 2 metri pomii costa 25 de lei – bradul si 15 – molidul. Desigur la aceste preturi intermediarii din piete isi vor adauga un comision.

[ads2]

“Nisa pe care mergem noi e pentru cei care nu au venituri mari in asa fel incat cei cu venituri mici sa isi poata achizitiona un brad”, spune si Dorel Nicolae Oros Director Directia Silvica Cluj.

Directiile Silvice din tara vor scoate la vanzare si braduti crescuti in ghivece care costa de la 50 de lei in sus. Daca pomii nu au coroana bogata si nu se vand, comerciantii vor face din crengile lor, braduti mai mici in suport, perfecti pentru apartament.

 

error: Content is protected !!