Clujul, exemplu pentru Timisoara care doreste sa devina Capitala de Tineret a României

Updated on noiembrie 24, 2015

Timișoara și-a propus să devină Capitala de Tineret a României în 2016, o titulatură asemănătoare în unele aspecte cu cea pe care Cluj Napoca a primit-o în acest an. Primăria Timișoara așteaptă proiecte de la organizațiile de tineret pentru a putea obține titulatura dorită.

„Am convenit cu organizațiile de tineret ca Timișoara să asume titlul de Capitală de Tineret a României în 2016. Este un parteneriat cu o bancă și o organizație europeană, cu filială în România, la Cluj, un ONG din Cluj afiliat la această organizație europeană. Bugetul pentru Tineret a fost mult crescut, a fost 400.000 de lei și îl vom face de 1 milion de lei în 2016.

wqwqwq

Presupune să avem o agendă cu activități pentru tineret, mai consistentă decât în orice an. Ceva similar cu ce s-a întâmplat la Cluj în 2015, pe formula de Capitală Europeană de Tineret. Știți cu toții că nu a fost vorba despre o titulatură care să fie cu girul autorităților europene, a fost tot pe o filieră non-guvernamentală, această calitate de Capitală Europeană de Tineret.

[ads2]

Fix pe aceeași filieră mergem noi acum, pentru prima dată în România. Nu s-a mai făcut așa ceva, este primul an în care se face și, sperăm ca dincolo de suportul pe care consiliul local îl va asigura pentru proiectele organizațiilor de tineret să putem beneficia și de un suport din partea Guvernului României, din partea Ministerului Tineretului”, a explicat primarul Timișoarei, citat de tion.ro

error: Content is protected !!