Cluj: Bradul de Craciun, instalat în Piața Unirii. A fost donat de un clujean. Citește aici povestea bradului

Updated on noiembrie 24, 2015 Primăria Cluj împodobește centrul orașului pentru sărbătorile de iarnă. După montarea căsuțelor de lemn pentru Târgul de Crăciun din Piața Unirii a venit rândul și bradului. Un clujean a donat Clujului un brad înalt de 10 metri iar acesta a fost instalat astăzi lângă căsuțe.

Bradul de Crăciun din centrul oraşului, de fapt un molid argintiu, a fost donat de clujeanul Rareş Albu. Bradul are 10 metri şi a fost plantat de tatăl clujeanului în faţa casei sale în urmă cu 15 ani.

Rareş Albu a fost nevoit să taie bradul, deoarece rădăcinile acestuia i-au stricat fundaţia casei şi a gardului şi a afectat conductele de canalizare, apă şi gaz. Acesta a decis să îl doneze Primăriei care să înfrumuseţeze piaţa de sărbători, informează citynews.ro.

veveevv

Municipalitatea a demarat şi pregătirile pentru montarea iluminatului ornamental festiv, care va fi pornit la 1 Decembrie.

[ads2]

Oraşul va fi iluminat în culorile alb cald şi albastru, iar echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului vor fi noi. Toate aparatele de iluminat ornamental sunt leduri.

Iluminatul ornamental este asigurat de Asocierea Elba – Neon, iar, potrivit Primăriei, conform acordului cadru încheiat în 2013, în fiecare an, 30% dintre echipamentele furnizate au design nou şi sunt utilizate în special pentru pieţele centrale. Anul acesta pentru iluminatul ornamental festiv a fost alocată suma de 1,8 milioane de lei.

error: Content is protected !!