Vrei ca blocurile din Cluj sa arate „nemteste”? „Orasul nostru va trebui ca pe viitor sa demareze un asemenea program estetic”. Citeste propunerea unui clujean catre Primarie:

Updated on noiembrie 20, 2015 eeeee

Un clujean, Radu Bauer, a postat pe platforma online domnuleprimar.ro un mesaj către primar prin care îl roagă să implementeze un program de înfrumusețare a blocurilor comuniste după modelul orașelor din Germania de Est.

„Vreau sa propun Primariei un program de reconversie arhitecturala a blocurilor comuniste. Ar fi un program pe termen mediu si lung, 10-20 de ani, care sa aduca si cartierele comuniste in secolul al XXI-lea. Mai multe orase din fosta Germanie de Est au astfel de programe, printre care si Dresda (vedeti poza din atasament), reusind sa ridice mult aspectul si dezirabilitatea cartierelor comuniste.

Oricum orasul nostru va trebui ca pe viitor sa demareze un asemenea program estetic, fiind imperativ pentru dezvoltarea urbanistica armonioasa. Insa este pacat ca exista asociatii de proprietari care executa lucrari de termoizolare in regim propriu, fara autorizatii, care se vor trezi peste cativa ani ca sunt necesare cheltuieli suplimentare importante din partea lor pentru integrarea arhitecturala a cladirii.

[ads2]

Trebuie oprite aceste lucrari, aduse in legalitate si modificate incat sa fie conforme cu un plan bine stabilit de reconversie arhitecturala.

Chiar si asa, marea majoritate a blocurilor termoizolate nu sunt conforme cu caracteristicile arhitecturii moderne si vor fi nevoie de modificari substantiale la fatadele care reusesc doar vag sa ascunda griul comunist. Va multumesc si sper sa luati in considerare propunerea mea!” a spus Radu Bauer.

Biroul Mass-media al Primăriei i-a răspuns: Va recomandam sa transmiteti o solicitare pe adresa Primariei Cluj-Napoca, registratura@primariaclujnapoca.ro, in atentia Directiei Tehnice si a Directiei de Urbanism pentru a analiza propunerea dumneavoastra.
error: Content is protected !!