Cluj: Pretul apartamentelor a crescut cu 15,5% din septembrie 2014 pana in septembrie 2015

Updated on noiembrie 10, 2015 Prețul apartamentelor vechi din marile orașe ale României continuă să crească, iar în ultimul an acestea s-au majorat și cu 10-15%. Aceste apartamente au avantajul de a fi mai aproape de centru și de mijloacele de transport în comun, astfel că dezvoltatorii care construiesc apartamente la periferiile orașelor nu pot cere prețuri mai mari pe apartamentele noi.

În ultimul an, apartamentele din marile oraşe s-au scumpit cu 5,7% şi au ajuns la un preţ mediu de 912 euro pe metrul pătrat, arată cel mai recent studiu realizat de imobiliare.ro, preluat de digi24.ro. Cele mai mari creşteri au fost de departe la apartamentele vechi. În Cluj preţul lor a crescut cu 15,5% din septembrie 2014 până în septembrie 2015, informează digi24.ro.

În Braşov şi Iaşi, apartamentele noi s-au ieftinit cu câteva procente în ultimul an, în vreme ce în Bucureşti, creşterea a fost atât de mică încât poate fi considerată stagnare. Cele mai mari scumpiri au fost în Cluj-Napoca şi Timişoara, dar şi acolo preţul apartamentelor noi a crescut sub cel al apartamentelor vechi. În plus, spiritul speculativ s-a instalat mult mai repede în rândul proprietarilor de apartamente vechi.

[ads2]
Vezi aici Video:

Abia după ce vor scăpa de locuinţele pe care le au pe stoc, vor începe şi dezvoltatorii imobiliari să forţeze o creştere a preţurilor într-un ritm mai ridicat.

error: Content is protected !!