A fost declansata operatiunea Cristal in Cluj ! PERCHEZITII ANAF. „Singurii care vor mai desfasura activitati economice in engros-uri vor fi doar contribuabilii onesti”

Updated on octombrie 19, 2015 bebeebeebe

Direcția Antifraudă a declansat operatiunea „Cristal” prin care dorește să combată evaziunea fiscală din depozitele engros din țară. “La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești”.

În fiecare zi, până pe 25 decembrie 2015, atât în cadrul controalelor operative, cât și al verificărilor documentare și al întâlnirilor cu reprezentanții firmelor depistate cu nereguli în timpul controalelor, inspectorii antifraudă din toată țara vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale, informează capital.ro.

 

În cadrul operațiunii sunt vizate 60 de engros-uri, iar astăzi, la ora 09.30, circa 600 de inspectori antifraudă au demarat simultan controalele în primele complexuri engros, respectiv în:

1. West Market (Oradea)

2. Agrotransilvania Dezmir (Cluj)

3. Romalion (Bacău)

4. Pasărea Phoenix (Iași)

5. Galgros (Galați)

6. Tug (Brăila)     7. Euro 2 (Timișoara)

8. Piața de Gros (Timișoara)

9. Marlorex (   Craiova  )

10. Frigorifer (  Craiova )

11. Gama Center  (Ploiești)

12. Pavcom (Târgoviște)

13. Expomarket Doraly (Afumați Ilfov)

14. Smart Expo Flora (București)

15. Brintex (Brașov)

[ads2]

Operațiunea “Cristal” va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va incheia în 25.12.2015.

“La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

 

error: Content is protected !!