(Video) Un sculptor din Cluj a pornit pe jos catre Londra, in semn de protest

Updated on octombrie 18, 2015

foto: ernobartha.blogspot.hu
foto: ernobartha.blogspot.hu

Un sculptor din Cluj s-a gândit la un protest mai puțin obișnuit: va merge pe jos până la Londra. El este însoțit de o regizoare de film care va face un documentar cu inedita călătorie. Doi călători echipaţi de drumetie montană nu sunt cea mai obişnuită privelişte în faţa Parlamentului European. La o privire mai atentă, ei poarta nişte steguleţe care le spun povestea. Sculptorul Bartha Erno a câştigat în 2012 o competiţie organizată de ICR Londra cu ocazia Olimpiadei Culturale.

Proiectul Nature in the City, un ansamblu de trei sculpturi – Pasărea, Zgârie nori şi Spirala timpului – a ajuns să fie abandonat de Institutul Cultural Român. Spirala timpului se află într-un parc falimentar care este închis publicului, iar celelalte două opere, expuse într-un alt parc londonez, nu conţin nicio menţiune privind autorul, inofrmează tvr.ro.

Astfel, după trei ani de anonimat, artistul a pornit în acest voiaj de 2500 de kilometri, pentru a-şi recupera simbolic dreptul de autor asupra lucrărilor finanţate, de altfel, din fonduri proprii.

Vezi aici Video:

Cei doi artişti globtrotteri urmează să ajungă la Londra peste aproximativ trei săptămâni, la capătul cărora speră să bifeze o misiune reuşită şi un film documentar intreresant.

error: Content is protected !!