Cluj: Incepe Campionatul International de Gatit in Aer Liber. Vezi aici programul evenimentului:

Updated on septembrie 7, 2015 Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber incepe vineri, 11 septembrie și se va desfășura până duminică 13 septembrie, inclusiv, la Polus Center.

”Ediţia din acest an, aduce prima competiţie Internaţională Continentală de tip Black Box din România dar şi o surpriză de proporţii. Atmosfera evenimentului va fi incinsă de membrii legendarei trupe Iris, ce vor susţine un mega concert. Luna septembrie aduce în fiecare an la Polus Center cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei – Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber”, anunţă organizatorii, citati de adevarul.ro.

În cadul  competiţiei de tip Black Box, fiecare concurent va primi prin tragere la sorţi o cutie cu ingrediente surpriză, cu care vor trebui să pregătească câte un preparat conform categoriilor de concurs. La acest campionat va avea loc o nouă ediţie de Master of Flames Cooking Show-bucătărie ciobănească românească, prilej cu care se va amenaja o stână tradiţională românescă, construită după modelul celor din Munţii Căpăţânii.

foto: FOTO: Florina Pop
foto: FOTO: Florina Pop

Programul detaliat:

Vineri, 11 septembrie 2015

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei

19,00 – Gastro Show – lansarea bucătăriei de la „Stâna Polus”, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea I, (degustări pentru public)

22,00 – Guerrilla Cooking Show Braşov – demonstraţii de bucătărie braşoveană realizate de echipa de jurnalişti din Braşov coordonată de Alexandru Petrescu, (degustări pentru public)

22,30 – Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 12 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor 9,00–18,00 – Intrarea concurenţilor în competiţia Black Box la categoriile Pasăre, Peşte şi Vegetarian (fiecare concurent are la dispoziţie 1 oră pentru a desăvârşi preparatul pentru prezentare, 4 concurenţi intră simultan în boxe)

11,00 –17,00 – Grill Party Show by Masters of Flames, 600 de kg de carne prăjită pe grill rotisor, degustări

11,30 – 17,30 – Deschiderea „Cantinei Socialiste”by Chef Gigi Fedeleş (degustări pentru public)

12,30 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea I

13,30 – Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)

14,00 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)

14,30 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară

15,00 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de breakdance, streetdance

15,30 – Live Cooking Show: preparate din bucătăria orientală, (degustări pentru public)

17,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea II, (degustări pentru public)

17,30 – Energizează-te prin consumul de dulciuri, demonstraţie de deserturi fresh de vară

18,00 – Parada Somelierilor

18,30 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională

19,00 – Decernarea premiilor

20,30 – Concert cu formaţia Iris

22,30 – Încetarea programului

Duminică, 13 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor

10,00–19,00 – Intrarea concurenţilor în competiţie la categoriile Desert de Restaurant, Tort Festiv, Meniu Tradiţional;

10,00 – Pregatirile pentru Recordul Internaţional Cassata Siciliană de 150 kg

11,00- Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)

13,00 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea II, trofeul „Claudiu Toader” black box

13,30 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de zumba, rumba, salsa

14,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea III, (degustări pentru public)

14,30 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)

15,00 – Parada Somelierilor

15,15 – Live Cooking Show: Bucătărie braşoveană cu Guerrilla Cooking

15,30 – Decernarea Trofeului „Claudiu Toader”

16,00 – Recordul Internaţional Cassata Siciliană, certificare, (degustări pentru public)

16.15 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară

16,30 – Decernarea Cupei României la Deserturi

17,00 – Bartenders’ Black Box Competition, competiţia barmanilor

18,00 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională, tematica: Cina de Ignat

18,30 – Live Cooking Show: bucătărie ţigănească, (degustări pentru public)

19,00 – Parada Somelierilor

20,00 – Decernarea premiilor 22,30 – Încetarea programului

error: Content is protected !!