Cluj Arena bagata in faliment de Curtea de Conturi. Datorii retroactive la buget de 3 milioane de euro

Updated on septembrie 2, 2015

Firma care administrează stadionul Cluj Arena se află în pragul falimentului din cauza datoriilor pe care le are la bugetul local.

Societatea a ajuns în această situație din cauza Consiliului Județean. Instituția deține 90% din acţiunile stadionului, iar reprezentanţii administraţiei au considerat că în această situaţie nu trebuie plătite taxe şi impozite către primărie.

Curtea de Conturi a fost de altă părere, astfel că Societatea Cluj Arena are acum datorii de aproape 3 milioane de euro, informează radiocluj.ro

Directorul societăţii, Radu Raţiu, spune că firma nu are aceşti bani şi singura soluţie ar fi un ajutor financiar din partea Consiliului Judeţean Cluj;

„Datorii nu aveam până la această decizie a Curţii de Conturi, care ne obligă să plătim impozit şi retroactiv pentru acest stadion; valoarea ar fi de 12,3 milioane de lei. Soluţiile ar fi o majorare de capital, la fel cum s-a întâmplat la Sala Polivalentă, unde primăria a făcut o majorare de capital şi s-a plătit impozitul, o altă variantă ar fi returnarea TVA-ului şi dividendelor pe care Cluj Arena le-a dat Consiliului Judeţean. Ulterior ar trebui să ne gândim dacă este oportună păstrarea Cluj Arena ca şi societate sau transformarea ei în direcţie a Consiliului Judeţean”.

Situaţia datoriilor de la Cluj Arena va fi discutată în prima şedinţă a Consiliului Judeţean. Atunci va fi analizată inclusiv varianta desfiinţării societăţii şi administrarea stadionului direct de Consiliul Judeţean.

error: Content is protected !!