Cluj: Florin Piersic ii cere lui Emil Boc sa-i dea inapoi cafeneaua „La Margelatu”. Crezi ca merita?

Updated on august 14, 2015 Florin Piersic îi cere ajutorul primarului Emil Boc să recupereze cafeneaua Mărgelatu, promisă de fostul edil Sorin Apostu în momentul inaugurări cinematografului.

În 2011, după ce Florin Piersic a acceptat propunerea fostului primar de a numi cinematograful cu numele său, Apostu i-a propus lui Piersic să preia spațiul liber de la intrarea în cinematograf, unde să înființeze o cafenea.

Florin Piersic a acceptat, mai ales că pensia lui este mica în raport cu contribuția adusă filmului românesc. „Noi am vrut să facem o cafenea care să se numească <>. Au fost discuții bune la început dar, ulterior, spațiul a fost preluat de alții”, spune Florin Ille, asociat la societatea Piersic SRL, firmă care ar fi trebuit să preia cafeneaua, citat de evz.ro

După inaugurarea cinematografului, chiar de ziua lui Piersic, pe 27 ianuarie 2011, și după ce toți s-au fotografiat și lăudat pe Facebook alături de maestru, mai marii Clujului au uitat de promisiunea făcută. Spațiul respectiv a fost închiriat de RomâniaFilm SA unei societăți private, unde asociați erau doi clujeni, în relații foarte apropiate cu Apostu.

„Prima dată ni s-a spus să facem o cerere către RomâniaFilm, fapt ce am și făcut. Am solicitat închirierea unui spațiu de la intrare. Am considerat că noul cinematograf precum și o cafenea tematică sunt un omagiu adus marelui actor clujean”, spune Ille.

Timpul a trecut, iar contractul de închiriere cu societatea respectivă este pe cale să expire. Florin Ille, care este un apropiat al lui Florin Piersic, mai spune că măcar acum, ar fi timpul ca autoritățile clujene să arate cât îl prețuiesc pe Florin Piersic.

error: Content is protected !!