Primarita Craiovei, geloasa pe Cluj: Daca faceam eu asemenea “achizitie” (Untold Festival) eram in catuse!

Updated on august 5, 2015 Succesul festivalului Untold nu este împărtăști de toată lumea. Într-o postare pe facebook, primarul orașului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, îl atacă pe Emil Boc spunând că ea ar fi intrat în atenţia procurorilor dacă ar fi făcut o asemenea afacere.

“Primăria Cluj Napoca a plătit 900.000 de euro pentru UN CONCERT! În urma unei licitaţii care numai licitaţie nu se poate numi. Dacă făceam eu asemenea “achiziţie” eram în cătuşe! Pe Boc îl aplaudă! Că doar e Boc! Şi e PNL! La ei orice e posibil…”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Datele eronate ale primarului din Craiova sunt contrazise de fapte. 900.000 de euro a fost onorariul pentru doi artiști, David Guetta și Avicii, sumă considerată de mulți ca fiind prea mare, însă primăria a contribuit la bugetul festivalului cu 400.000 de euro, mai puțin de 10% din bugetul total de 4,5 milioane de euro.

media-143875580359702700 (1)

În schimb beneficiile aduse orașului pe urma festivalului au fost mult mai mari.

Impactul pozitiv pe care festivalul l-a avut la nivel local s-a putut observa în domeniul hotelier, unde s-a înregistrat o cerere fără precedent la nivel de cazare, iar nevoia apărută peste capacitatea posibilă a unităților hoteliere din Cluj a fost preluată de localnicii care au devenit gazde pentru festivalierii.

80% din comercianții regăsiți la festival sunt comercianti locali, iar 4 din scenele festivalului sunt asigurate de furnizori locali.

Un nou val de turisti a fost atras în Cluj pe timpul verii, pentru cel puțin 4 zile. Astfel că 60% dintre festivalieri au fost din afara Clujului, iar 15% sunt internaționali.

Reputatia pe care Cluj-Napoca o are în calitate de gazdă a UNTOLD Festival în presa indernațională este fără precedent. Publicații precum The Guardian, BBC, CNBC, Huffington Post, The Verge, I fucking love science au lăudat campania Pay With Blood, mentionând Cluj Napoca si Transilvania în fiecare articol.

error: Content is protected !!