Cluj: Inchiderea traficului auto total in zona Parcului Central sau doar partial? „Cand ai doi copii, carucior, umbrelute, o geanta cu lucruri necesare copiilor e greu sa parcurgi 100 m pana la parcarile amenajate la Cluj Arena si Polivalenta”

Updated on iulie 20, 2015 După ce consilierul local Ioan Bîldea a propus primăriei interzicerea traficului auto în zona parcului central pentru 10 ore sâmbăta și 10 ore duminica, un clujean Morariu Radu, a propus o altă soluție, pe platforma domnuleprimar.ro, explicând dificultatea întâlnită atunci când mergi în parc cu mai mulți copii.

Ioan Bîldea a propus restricţionarea traficului auto pe Aleea Stadion şi pe strada George Coşbuc (tronsonul cuprins între strada Cardinal Iuliu Hossu şi Splaiul Independenţei) în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 12:00 şi 22:00, cu excepţia autobuzelor CTP.

Prin această măsură se are în vedere, în primul rând, responsabilizarea şoferilor, care ar trebui să-şi lase maşinile în parcările subterane de la Cluj Arena şi Sala Polivalentă.

Ca răspuns la această propunere un clujean a venit cu o altă soluție. Acesta recomandă închiderea unei benzi de circulație în weekend să permită astfel să se parcheze și pe banda dinspre Moților și astfel s-ar dubla numarul de locuri de parcare.

Referitor la inchiderea circulatiei la sfarsit de saptamana langa parcul central. De ce nu se intelege ca in parc se duc familii, adica oameni cu copii?

Cand ai doi copii, carucior, umbrelute, o geanta cu lucruri necesare copiilor e greu sa parcurgi 100 m pana la parcarile amenajate la Cluj Arena si Polivalenta.

Nu mai bine ar fi sa inchida un sens de circulatie, sa permita astfel sa se parcheze si pe banda dinspre Motilor si astfel s-ar dubla numarul de locuri de parcare. 3 – 4 agenti de la Politia Comunitara ar putea incasa taxa de parcare si uita asa am avea si bani si locuri de parcare.

Chiar nu pricep cei de la Primaria ca trebuie sa fie in sprijinul si interesul cetateanului, iar daca acesta are o problema sa incerce sa o rezolve.

error: Content is protected !!