Cluj: S-a aprobat cresterea pretului pentru gunoiul menajer. Persoanele fizice achită 1,33 lei în plus iar cele juridice de trei ori mai mult

Updated on iulie 15, 2015

Clujenii, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Prețul inițial plătit de populație de 7,05 lei pe lună a fost majorat la 8,38 lei, deci mai mult cu 1,33 lei.

Persoanele juridice, care până acum plăteau 21,15 lei vor achita ridicarea gunoiului menajer până la 70,34 de lei metrul cub de gunoi. Noile majorări au făcut obiectul proiectului de hotărâre adoptat miercuri, 15 iulie, de către consilierii locali, cu 15 voturi favorabile.

“Potrivit prevederilor legale, operatorii de salubritate pot solicita majorarea prețurilor dacă timp de trei luni consecutive au cheltuieli mult mai mari de 5%, ceea ce s-a și întâmplat, așadar sunt îndeplinite condițiile legale pentru a solicita prețuri noi la salubritate”, a declarant Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, citat de voceatransilvaniei.ro

Edilul a adăugat faptul că majorarea de preț trebuie să acopere costurile de neutralizare finală a deșeurilor la depozitul autorizat de la Oradea dar și costurile cu transportul la acest depozit.

”Prețul de 8,38 de lei propus astăzi pentru populație, chiar în condițiile transportării deșeurilor la Oradea, este mai mic decât prețul practicat de multe orașe din România: Târgoviște (16 lei), Timișoara (10,78 lei), Sibiu (11 lei), Brașov (9,06 lei), Buzău (9 lei), Giurgiu (8,44 lei), Reșița (8,16 lei), Pitești (8,74 lei) și comparabil cu prețurile practicate de majoritatea municipiilor din România: Oradea (8,15 lei), Satu Mare (7,70 lei), Vaslui (7,50 lei) sau Constanța (7,66)”, a precizat primarul Emil Boc.

error: Content is protected !!