Cluj: Branza de Năsal, celebra specialitate, produsa in comuna Ţaga, revine pe piata dupa 2 ani

Updated on iulie 14, 2015

Celebra brânză de Năsal, produsă în comuna Țaga, revine în magazine după o pauză de doi ani. Fermierii care au închiriat grota în care se producea brânza au lansat pe piață brânza sub denumirea de “Produs de Ţaga”.

60 de fermieri din judeţul Cluj s-au asociat într-o cooperativă şi, cu ajutorul Clusterului AgroTransilvania, au închiriat fabrica, pentru o perioadă de 3 ani, de la compania Friesland.

“Fiecare brânză este produsă în grota de la Ţaga, produse 100% autentic româneşti. Brânza Moeciu este un produs fermentat cu pastă semitare, în timp ce produsul de Ţaga, Bobâlna, este la fel produs cu brânză fermentată, dar cu o pastă moale, iar aici avem produsele de Ţaga, Năsalul de altădată, care e produs la fel în grotă, este maturată, cel puţin 6 săptămâni, dar din această săptămână, o avem într-o formă mut mai frumoasă şi estetică care aminteşte cu atât mai mult de Năsalul de altădată”, a explicat Dragoş Man, vânzător, pentru digi24.ro

Pentru început, sortimentele de brânză produse în celebra fabrică de la Țaga vor putea fi cumpărate doar din cele două magazinele ale Clusterului AgroTransilvania din Cluj-Napoca.

Brânza de Năsal este o specialitate asemănată cu delicatesele franţuzeşti, iar gustului său este comparat cu cel al camembertului. El este este obţinut în grota din comuna Ţaga şi desăvârşit de… o bacterie.

error: Content is protected !!