Cluj: Doi studenti au construit rulota amfibie, care merge pe sosea si pluteste pe apa. Vezi aici cum arata inventia lor

Updated on iulie 5, 2015 Doi studenti din Cluj, de la Facultatea de Constructii de Masini, au realizat o rulota amfibie, care poate parcurge zeci de kilometri pe sosea si poate sta zile in sir pe lac.

1

Prototipul a fost construit pentru lucrarea de licenta a celor doi tineri, in curtea din spatele casei, fara echipament specializat.

Timea si Ovidiu, care au absolvit Facultatea de Constructii de Masini din Cluj, s-au gandit la un proiect inedit pentru lucrarea de licenta : rulota amfibie, care circula pe uscat dar si pe apa.

1

“Initial, am zis sa facem dispozitiv sa il punem deasupra si la un moment dat am zis hai sa o facem sa mearga pe apa. Ca de obicei, se rade la inceput, dar am mers acasa si am inceput sa proiectez si am facut asta pentru lucrarea de licenta”, a declarat Ovidiu Popa, initiatorul proiectului, pentru stirileprotv.ro

Fata de rulotele clasice, cea amfibie difera prin forma hidrodinamica, motorul de barca atasat si baza etansa. Daca pe sosea circula ca modelele clasice, cand ajunge la apa cele foua flotoare se coboara, iar rulota pluteste.

1

Realizarea prototipului i-a costat pe cei doi 3.600 de euro, in conditiile in care o parte din materiale le-au primit de la sponsori. Rulota amfibie are o capacitate de 4 persoane si o viteza de croaziera pe apa de 17 km/h.

“Ma simt foarte mandra ca am realizat asa ceva, e un sentiment foarte placut”,  a declarat Timea Biro.

error: Content is protected !!