Primaria Cluj: Consiliul Judetean, responsabil clar in problema gunoaielor.

Updated on iulie 3, 2015

Esecul Consiliului Judetean de a construi o groapa de gunoi ecologica a facut ca municipiul Cluj-Napoca sa fie obligat sa gaseasca o alta solutie de depozitare a deseurilor menajere. Momentan, acestea sunt trimise la Alba Iulia.
In urma criticilor primite, biroul mass-media al Primariei Cluj a adus la cunostinta publicului vinovatul pentru situatia creata. Pentru a nu se face confuzii.

„Pentru o corectă informare a cetățenilor cu privire la obligațiile instituționale ale autorităților în legătura cu problema depozitării deșeurilor produse de către clujeni, va aducem la cunostinta un comunicat de presă emis în luna februarie de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în care se anunța un termen limită și un responsabil clar – pentru construirea unei rampe provizorii de depozitare a deșeurilor, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, investiție implementată de către Consiliul Județean Cluj și nefinalizată la termenul asumat – fapt care a creat aceste consecințe nedorite privind lipsa unui spațiu autorizat pentru depozitarea deșeurilor.
Astfel, în urma discuțiilor si analizei realizate de către toate forurile competente în luna februarie 2015 a fost stabilită la obligație clară a Consiliului Județean Cluj construirea până în data de 15 iulie 2015 a unei rampe provizorii pentru stocarea deșeurilor clujenilor, care să poată fi utilizată până la finalizarea, tot de către Consiliul Județean Cluj, a investiției în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au primit termen până în 15 iulie 2015 să construiască o altă rampă de gunoi, practic acest depozit temporar să fie folosit o perioadă de aproximativ şase luni, până la punerea în funcţiune a aşa numitei Celule A din cadrul Centrului de Management Integrat al Deşeurilor, care este coordonat de Consiliul Judeţean Cluj.”
foto: citynews.ro
foto: citynews.ro
Primaria Cluj are obligatia sa colecteze gunoiul din municipiu iar Consiliul Judetean are obligatia sa asigure o groapa de gunoi ecologica in care sa fie depozitate.
Aceste precizari sunt necesare deoarece, este posibil, ca in viitorul apropiat problema gunoaielor sa explodeze. In sensul ca nu va exista o locatie de depozitare( momentan sunt duse la Alba Iulia, ia rSatu Mare a refuzat depozitarea). Sau pretul de colectare sa va mari considerabil in urma transportului la mari distante.

 

error: Content is protected !!