Cluj: Nou protest in care se cere demisia pemierului Victor Ponta. Cand va avea loc evenimentul

Updated on iunie 9, 2015

Deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale şi 120 ”împotrivă”.

Din totalul de 387 de deputaţi , la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru “proiectul de hotărâre respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost “împotrivă”.

Ca urmare a acestui vot, în Cluj Napoca s-a anunțat un nou protest în care se va cere demisia premierului Victor Ponta. Pentru a aduna cât mai multă lume, s-a creat un eveniment pe facebook unde și-au anunțat prezența, până acum, peste 800 de persoane. Numărul acestora este așteptat să crească și este de văzut câți oameni se vor aduna și în realitate.

Protestul va avea loc joi de la ora 19:00 în Piața Unirii.

Aroganţa, minciuna, îngâmfarea, manipularea, plagiatul, ticăloşenia, grosolănia etc. Aceştia sunt însoţitorii politici ai prim-ministrului României. România nu poate fi condusă de un personaj asupra căruia planează atâtea acuzaţii. DEMISIA sau DEMIS!, se arată în mesajul postat pe Facebook de către organizatorii evenimentului.

Nici reacția președintelui Iohannis nu s-a lăsat așteptată. Acesta a declarat că Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie şi că regretă că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar şi s-a transformat într-un scut de protecţie pentru Victor Ponta.

”Îmi menţin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie. Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru persoanaVictor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria, sunt dispuşi să distrugă instituţia Parlamentului, aşa cum ar trebui ea să funcţioneze într-un stat de drept şi să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană”, spune Klaus Iohannis, într-o declaraţie transmisă de Administraţia Prezidenţială.

error: Content is protected !!