Cluj. Propunere: Accesul masinilor in zona Parcului Central interzis in weekend. Vezi ce masuri a luat Primaria

Updated on iunie 4, 2015

Primăria Cluj Napoca s-a angajat să rezolve problema parcărilor neregulamentare din jurul Parcului Central. Municipalitatea a anunțat că va instala stâlpișori pe trotuarul de lângă parc de pe strada George Coşbuc pentru a-i împiedica pe şoferi să mai parcheze acolo.

Deși au oferit o soluție doar pentru jumătate din problemă, autoritățile au declarat că pentru celălalt trotuar încă se analizează luarea unei decizii potrivite.

Un pas mai departe în această direcție l-a făcut consilierul local Ioan Bîldea, care cere primăriei să închidă traficul în zona stadionului Cluj Arena sâmbăta și duminica.

„Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați posibilitatea ca, la sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), în intervalul orar 12:00-22:00, să se restricționeze circulația auto (exceptând autobuzele CTP) pe Aleea Stadion și Strada George Coșbuc (tronsonul cuprins între Strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței”, a scris consilierul în solicitarea sa.

„Fac această solicitare deoarece la sfârșit de săptămână, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto cât și cel pietonal, blochează zona.

Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă.

În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto. În plus, se creează un disconfort pentru toți cei care vin în parc pentru relaxare, separând zona de joacă de parc.”

error: Content is protected !!