Cluj: Centralele termice, un pericol pentru elevii clujeni

Updated on mai 29, 2015

Centralele termice din școlile clujene pun în pericol viața elevilor. În urma controalelor efectuate de instituțiile autorizate, aproape jumătate dintre centralele termice ale acestor unități nu îndeplinesc toate normele de securitate.

S-au constatat nereguli în folosirea sau întreţinerea acestor echipamente. Cazanele de mare putere nu sunt supravegheate de o persoană autorizată, în multe şcoli au fost constatate lucrări improvizate, iar în alte cazuri centralele au fost montate în spaţii fără aerisire şi fără detectoare de gaz.

„Toate centralele sunt periculoase dacă nu respectă normele ISCIR. Iar în şcolile din judeţul Cluj aproape jumătate dintre centrale nu îndeplinesc toate condiţiile. Sigur, unele sunt pericole mai mari, altele mai mici. Dar, oricum, e un număr mare de centrale termice care sunt în această situaţie şi va trebui să facem controale în toate şcolile. Şi nu numai în cazul celor pe gaz. Şi centralele sau sobele cu lemne. Că mai sunt şcoli unde încălzirea se face cu sobe cu lemne. Şi alea sunt foarte periculoase. Dacă monoxidul de carbon iese în clasă vezi cum ameţesc toţi copiii şi nu ştii de ce”, a declarat prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, citat de radiocluj.ro

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, spune că, în toamnă, şcolile care nu obţin toate avizele de funcţionare din partea ISCIR vor fi amendate si nu vor primi dreptul să utilizeze centralele.

error: Content is protected !!