TIFF 2015, un eveniment cu 223 productii din peste 60 de tari, incepe vineri, cu filmul “Wild Tales”

Updated on mai 28, 2015

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), un eveniment care va cuprinde 223 de producţii din peste 60 de ţări şi circa 850 de invitaţi români şi străini, va începe, vineri seară, la Cluj, cu premiera naţională a filmului “Poveşti trăsnite/ Wild Tales”.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, va lua startul oficial, vineri, de la ora 20.45, în Piaţa Unirii Open Air din Cluj, cu gala de deschidere, urmată de premiera naţională a filmului “Poveşti trăsnite/ Relatos salvajes/ Wild Tales” (regia Damián Szifron), nominalizat anul acesta la Oscar. Filmul este produs de Pedro Almodóvar şi va fi distribuit în cinematografe de Transilvania Film, din 12 iunie.

La gala prezentată de Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului, vor lua parte oficialităţi locale şi personalităţi din lumea filmului, potrivit unui comunicat remis mediafax.

Până pe 7 iunie, spectatorii TIFF pot alege între cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziţii, masterclass-uri, dezbateri şi petreceri. Astfel, 223 de producţii din peste 60 de ţări vor rula pe ecrane şi circa 850 de invitaţi români şi străini sunt aşteptaţi la Cluj.

error: Content is protected !!