AVERTIZARE! Cod galben de ploi in Cluj. Cod rosu de inundatii in Satu Mare, Salaj si Maramures

Updated on mai 27, 2015 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil pe teritoriul judeţului Cluj.

Miercuri dimineaţa, între 06:00 şi 09:00, se vor semnala ploi şi averse ce vor depăşi pe arii restrânse 25-30 l/mp, avertizează meteorologii.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, unde de miercuri, de la ora 7.05, până miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundaţii locale cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL în bazinele hidrografice Maja, judeţele Satu Mare şi Sălaj,   Sălaj, judeţele Sălaj şi Maramureş şi Bărsău, judeţul Maramureş, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. 

31 de localități în județul Sălaj sunt afectate și opt persoane au fost evacuate, anunță b1 tv.

error: Content is protected !!