Cluj: 300 locuri de munca la spitalul Polaris, cel mai mare spital privat de recuperare din România, in special pentru localnici.

Updated on mai 20, 2015 Satul clujean Suceagu ar putea deveni prima localitate rurală din județ fără șomeri. Și asta pentru că aproape toți sătenii care nu aveau locuri de muncă au primit oferta de a se angaja în cadrul unui spital ce ar urma să fie inaugurat în această vară. Este vorba de proiectul Polaris, care va fi cel mai mare spital privat de recuperare din România.

”Am preferat să angajăm localnici, acolo unde au existat oportunități. De exemplu, la recepție, la call-center, pe posturi de fochist și așa mai departe”, spune directorul comercial al viitorului spital, Cristina Petruț.

Mai mult, o parte dintre locuitorii satului Suceagu au fost trimiși să se califice ca infirmieri, iar cursurile au fost organizate pe socoteala spitalului.

”Bineînțeles, medicii vor veni din Cluj. Nici nu este vorba de o navetă, propriu-zis, pentru că Suceagu face parte din comuna Baciu, care este lipită de Cluj”, spune Cristina Petruț, citată de romania libera.

Noul spital de recuperare presupune o investiție de 10 milioane de euro. El va avea 180 de paturi obișnuite, plus 20 de paturi în regim ATI, iar acestora li se vor adăuga 14 paturi pentru spitalizarea de zi.

”Această investiție va genera 300 de noi locuri de muncă, în principal pentru localnici. Le suntem recunoscători celor de la Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România pentru faptul că ne-au ajutat să îi calificăm pe localnici”, a adăugat directorul comercial al Polaris.

Din sat, există familii întregi care vor lucra în cadrul viitorului spital privat: fiica la recepție, mama ca infirmieră, iar tatăl ca fochist.

error: Content is protected !!