Cluj: Concurs de poduri din spaghetti. Un pod s-a rupt doar cand aparatul arata 433,1 kgf!

Updated on mai 5, 2015

Facultatea de Construcţii a UTCN a fost gazda unui concurs inedit, construirea de poduri din spaghete. Șase echipe formate din studenți au concurat pentru două locuri la competiţia mondială numită Spaghetti Bridge Building, organizată anual de Universitatea Obuda din Budapesta.

Chiar dacă pare o joacă, construirea structurii de rezistenţă a unui pod în miniatură, realizată exclusiv din spaghete şi macaroane, devine ceva foarte serios când afli că, de fapt, este o lucrare de artă inginerească în toată regula.

Untitled-1

Iar când afli că o astfel de „jucărie”, cu greutate sub un kg şi dimensiuni de maxim un metru pe 60 cm, rezistă la 200, 400 şi chiar 500 de kg, îți dai seama ce efort de cunoaştere şi îndemânare presupune ea.

La concursul de luni, 4 mai, au participat 6 structuri, identice, fiindcă forma de maximă rezistenţă este una singură, anunță radiocluj.ro

Câştigătoarea, realizată de o echipă de studenţi numită „Kamikaze”, s-a rupt doar când aparatul arăta 433,1 kgf, iar locul doi a rezistat la ceva peste 420 kgf.

error: Content is protected !!