Cluj: Bolnavi trimisi acasa pentru ca cititoarele de carduri de sanatate dau erori.Sistemul e blocat

Updated on mai 4, 2015 Pacienții care au ajuns, luni dimineața, la cabinetele medicilor de familie din județul Cluj pentru că au avut nevoie de diverse servicii medicale, s-au trezit că sunt trimiși acasă pentru că cititoarele de carduri de sănătate dau erori și astfel tot sistemul în care lucrează medicii de familie este blocat.

„Nu merge nimic, totul e blocat. Cardurile sunt activate, dar când le introducem în cititoare dau erori și se blochează tot sistemul. Noi suntem legați de mâini, nu putem face nici o operațiune fără card, nu putem elibera nici o rețetă medicală, nici o trimtiere.

Toți colegii au aceeași problemă, sună și ne întreabă ce să facă. Mulți dintre noi am trimis pacienții acasă, iar cei care au probleme urgente stau și așteaptă la cabinete o rezolvare a problemei”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei, Emiliana Costiug, medic de familie și vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie Cluj.

Emiliana Costiug a mai spus că a sunat și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă nu răspunde nimeni la telefon să le ofere măcar o rezolvare parțială a problemei cu care se confruntă.

„Putem elibera rețete sau trimiteri doar pentru copii, deoarece la copii nu e nevoie de card, iar sistemul e online și funcționează. Dar în rest, e totul blocat. Așteptăm acum ca cei de la suport logistic să remedieze problema”, a mai spus medicul de familie.

error: Content is protected !!