Cluj: Fostul inspector scolar adjunct Tunde Peter , condamnata la inchisoare cu executare pentru ca a primit 10.000 de euro de la elevi la BAC

Updated on aprilie 28, 2015 Fosta inspectoare şcolară adjunctă Tunde Peter a fost condamnată definitiv la doi ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, după ce Curtea de Apel Cluj a respins, luni, apelul formulat de ea împotriva sentinţei Tribunalului Cluj, care dispusese aceeași pedeapsă, informează Mediafax.

Magistrații au respins atât apelul făcut de Peter Tunde la decizia Tribunalului Cluj, prin care aceasta fusese condamnată la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru că a primit peste 10.000 de euro ca să intervină pentru promovarea unor candidați la bacalaureat, cât și apelul făcut de denunțătorul din cauză, condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, potrivit reprezentanților Curții de Apel Cluj.

Decizia instanței este definitivă.

Potrivit romanialibera.ro, din pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare lui Peter Tunde i se va scădea perioada de aproape opt luni în care a fost arestată preventiv sau la domiciliu.

“Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii P.T.I.C (Peter Tunde Ilona Csilla – n.r.) şi P.V.F (Perșa Vasile Felician – n.r.), împotriva sentinţei penale nr. 41 din 28 ianuarie 2015 a Tribunalului Cluj. În baza art. 424 alin 2,3 Cod de Procedură Penală deduce din durata pedepsei sate inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 01.09.2014 la zi”, se arată în soluția sentinței, publicată pe site-ul Curții de Apel Cluj.

error: Content is protected !!