Cluj: Troleibuze spre Floresti si Apahida, dupa o investitie de 38 milioane de euro

Updated on aprilie 10, 2015

Troleibuzele care circulă acum în Cluj-Napoca ar putea să ajungă în următorii ani şi în comunele limitrofe oraşului.

Reţeaua de alimentare pe cablu va fi modernizată cu fonduri europene şi de asemenea extinsă, astfel încât cei 40.000 de locuitori din Apahida şi Floreşti să poată utiliza aceleaşi mijloce de transport din oraş şi până în localităţile lor.

Investiţia se ridică, în urma primelor estimări, la 38 de milioane de euro.

Actuala reţea de alimentare cu energie a troleibuzelor este veche de peste 50 de ani. Reprezentanţii Companiei de Transport Public vor să o modernizeze şi să o extindă spre comunele din jurul Clujului.

“În momentul în care studiul de fezabilitate va spune: în Apahida 100% rămâne transport electric, atunci se va dezvolta o reţea de transport electric cu troleibuzul. Apahida permite. Apahida având o centură ocolitoare, infrastructura pe axa centrală a localităţii permite dezvoltarea”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca citat de digi24.ro.

O altă comună în care se ia în calcul introducerea troleibuzelor este Floreşti. Cu o populaţie de 30.000 de locuitori, localitatea este conectată în prezent de Cluj cu ajutorul autobuzelor.

“Cred că o extindere a reţelei de troleibuze în Floreşti este o investiţie uşor de realizat, fără a interveni în trama stradală şi rapidă şi eficientă”, a afirmat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti.

Călătorii sunt încântaţi de acest proiect, dar susţin că troleibuzele ar trebui să lege comunele de centrul Clujului, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să schimbe mai multe mijloace de transport.

Proiectul va fi depus spre finanţare după finalizarea studiilor de fezabilitate. Reprezentanţii Companiei de Transport susţin că este necesară cumpărarea a 40 de troleibuze noi, pentru a se putea asigura numărul mare de noi curse spre comunele Floreşti şi Apahida.

error: Content is protected !!