Carduri de sanatate refuzate la Cluj pe motive … religioase

Updated on martie 17, 2015 Aproximativ 30 de asiguraţi din judeţul Cluj au refuzat cardurile naţionale de sănătate, majoritatea dintre aceştia invocând motive de natură religioasă.

„La nivelul judeţului Cluj au fost înregistrate un număr de 25 de persoane care au refuzat cardul naţional de sănătate invocând, majoritatea, motive religioase şi libertatea de conştiinţă. În alte două sau trei cazuri, asiguraţii au refuzat cardul spunând că, pur şi simplu, nu vor să îl folosească.

 

Cei care refuză cardul de sănătate vor beneficia de drepturile de asigurat în baza unei adeverinţe eliberată de CJAS Cluj care va avea o valabilitate de trei luni.

Cardurile refuzate rămân la noi, dar dacă asiguraţii se răzgândesc, pot să le ridice de la CJAS Cluj când doresc”, a declarat, luni, conform Vocea Transilvaniei, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, Emilia Groza.

Aceasta a mai spus că judeţului Cluj i-au fost alocate 495.968 de carduri naţionale de sănătate, dintre care aproape 30.000 nu au putut fi distribuite de Poşta Română din diverse motive.

error: Content is protected !!